Senarai Pembelian
  Laman Utama
  Mengenai Kami
  Produk
  Perkhidmatan
  Hubungi
 
  UK Farming Sdn Bhd
  Mengenai UK Farming Sdn Bhd
  UK Farming Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat penternakan swasta yang telah ditubuhkan pada 10 Jun 2003 dan terletak di Parit Yaani, Yong Peng, Johor.
 

Susu kambing merupakan makanan semulajadi hampir kepada makanan sempurna yang berkhasiat dan penuh dengan kesegaran. Kandungan kalsium dan vitamin yang tinggi dan kurang laktosa berbanding susu ternakan domestik yang lain. Struktur kimianya adalah bersamaan dengan susu ibu.

Syarikat ini merupakan penternak dan pengimport kambing baka Jamnapari daripada Indonesia.

Syarikat ini merupakan peneraju baru dalam industri penternakan negara dan misi utama syarikat adalah untuk menjadi peneraju utama dalam industri kambing baka di Malaysia.

Syarikat kami telah dianugerahkan tempat pertama bagi usahawan ternak kategori ruminan kecil daripada Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani pada Hari Peladang, Penternak dan Nelayan Kebangsaan 2005.

 

U Keng Farming Sdn Bhd kini mempunyai sebuah ladang kambing yang terletak di atas kawasan seluas 3 ekar dan berkapasiti 2000 ekor kambing termasuk kawasan bagi pemprosesan makanan serta mempunyai sebuah tapak tanaman rumput Napier seluas 10 ekar. Pekerja-pekerja kami mempunyai pengalaman di dalam industri penternakan dan menyumbangkan kerja-kerja mereka untuk meningkatkan industri pertanian di Malaysia. Melalui penerapan pengalaman dan sumber teknologi terkini di dalam pengurusan seharian ladang, maka kami berjaya meningkatkan bilangan penghasilan ternakan, mengurangkan kematian dan menyediakan kualiti terbaik kambing baka Jamnapari Indonesia kepada penternak di Malaysia.

 
   Artificial Insemination (AI)
 

Gambar menunjukkan kaedah pengumpulan semen untuk kegunaan permanian beradas ( AI ). Di masa hadapan syarikat kami bercadang untuk menggunakan teknik pemindahan embrio (ET) bagi meningkatkan pengeluaran ternakan.

 
   
   
 
 
  UK Farming Sdn Bhd
  UK Agrotourism Sdn Bhd
  Superficient Marketing
Sdn Bhd